ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  • Είναι πολλοί οι παράγοντες που δημιουργούν και οξύνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Οι κύριες αιτίες του βρίσκονται στις ρίζες του απάνθρωπου ξεπερασμένου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, σήψη, διαφθορά, ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καλλιεργεί αντιδραστικές αξίες και πρότυπα.
  • Μεγάλες ευθύνες για την όξυνση του προβλήματος των ναρκωτικών έχει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα εργάστηκαν στην κατεύθυνση συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών που οδηγούν στα ναρκωτικά, του συμβιβασμού και της αποδοχής τους.
  • Η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες με την εκχώρηση της συνταγογράφησης των υποκατάστατων σε ιδιώτες γιατρούς. Με αρωγούς το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους, επιχειρείται, για μια ακόμα φορά, ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά, καθώς και η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
  • Η αποτελεσματικότητα της πάλης κατά των ναρκωτικών συνδέεται και εξαρτάται άμεσα από την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Από τη ριζοσπαστικοποίηση και το μαζικό απεγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων από τα καπιταλιστικά ιδεολογήματα. Η ριζική αντιμετώπιση απαιτεί ριζικές ανατροπές στην οικονομία και στην εξουσία. Απαιτεί κατάργηση των μονοπωλίων, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s