Καταδίκη δύο αστυνομικών κι ενός συνοριοφύλακα για εισαγωγή ναρκωτικών

Δύο αστυνομικοί κι ένας συνοριοφύλακας καταδικάστηκαν από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε οκτώ μήνες φυλάκιση -με 3ετή αναστολή- καθώς κρίθηκαν ένοχοι για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα, από αμέλεια.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε 6μελή συνοδεία μεταγωγής, τον Αύγουστο του 2005, με λεωφορείο της Αστυνομίας σε ισάριθμους κρατούμενους από τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο κατά περίπτωση να απολογηθούν και να δικαστούν για διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ένας εκ των μεταχθέντων κρατουμένων -35χρονος χρόνιος τοξικομανής- επρόκειτο να μεταχθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις.

Κατά την επιστροφή των κρατουμένων στις φυλακές και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος είχε προμηθευτεί από άγνωστο συνεργό του και σε μη εξακριβωμένη χρονική στιγμή ποσότητα 8 γραμμαρίων ηρωίνης.

Τελικά από τα έξι άτομα που παραπέμφθηκαν σε δίκη -ανάμεσά τους δύο συνοριοφύλακες- κρίθηκαν ένοχοι οι τρεις εξ αυτών. Πρόκειται για τον επικεφαλής της ομάδας που μετήγαγε τους κρατούμενους, τον οδηγό του οχήματος κι έναν συνοριοφύλακα που φρουρούσε τον 35χρονο κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης παραμονής του οχήματος στα δικαστήρια, πριν συνεχίσει για το νοσοκομείο.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s