Καλλιεργούν κλίμα τρόμου.Απειλούν και με επιθέσεις αυτοκτονίας οι τρομοκράτες στην προκήρυξή τους


  • Διαφοροποιημένη σε σημαντικό βαθμό από τις οργανώσεις που έχουν δράσει έως τώρα εμφανίζεται η Σέχτα Επαναστατών στην προκήρυξή της, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη της εν ψυχρώ δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται οι αναλυτές της «ανακοίνωσης Νο 3» των τρομοκρατών και επισημαίνουν ιδιαίτερα συγκεκριμένα σημεία της προκήρυξης, όπως τις απειλές εναντίον των μαρτύρων τρομοκρατικών επιθέσεων και την προσπάθεια εκφοβισμού τους, αλλά και το γεγονός ότι στοχοποιούν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, εκτιμούν ως ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι οι τρομοκράτες στο μακροσκελές κείμενό τους κάνουν διεθνιστικά ανοίγματα και δεν διστάζουν να δηλώσουν έτοιμοι να σκοτωθούν προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη σύλληψη.

  • «Καθαρή» ως προς τους στόχους

«Είναι μια καθαρή προκήρυξη με την έννοια ότι δεν δίνει έδαφος για σενάρια και υποθέσεις: οι τρομοκράτες προσδιορίζουν επακριβώς τους στόχους τους και αναλαμβάνουν και το κόστος όταν δηλώνουν έτοιμοι να πάνε φυλακή ή να σκοτωθούν αποφεύγοντας τη σύλληψη».

Μάλιστα, σ΄ αυτή τη διατύπωση αναγνωρίζουν στοιχεία εξτρεμιστικής ισλαμικής βίας. «Ουσιαστικά μιλούν ακόμη και για επιθέσεις αυτοκτονίας, πράγμα που δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα έως τώρα», επισημαίνουν.

  • Απέναντι στην κοινωνία

Όπως επισημαίνεται, αντίθετα με όλες τις οργανώσεις έως τώρα, η Σέχτα δεν διστάζει να βρεθεί απέναντι στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας από τη στιγμή που στοχοποιεί τη μεσαία τάξη, χαρακτηρίζοντάς την «Λούμπεν Μικροαστική Τάξη» και την προσδιορίζει ως εχθρό της. Οι οργανώσεις αριστερής προέλευσης, σημειώνουν, επιδιώκουν να συμπαρασύρουν τον κόσμο, να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα, ενώ τη Σέχτα δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Ένα επιπλέον στοιχείο που επισημαίνουν στην προκήρυξη είναι ο τρόπος με τον οποίο απειλούνται οι μάρτυρες στη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα. «Ξέρουμε τα ονόματά σας και τα κουδούνια σας, ξέρουμε πού δουλεύετε, ξέρουμε τα αυτοκίνητά σας».

  • Εκφοβισμός

Η προκήρυξη «λειτουργεί» παράλληλα με τη δολοφονία του αστυνομικού στην κατεύθυνση της δημιουργίας κλίματος φόβου σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Οι ωμές και κυνικές διατυπώσεις (πχ. «η λίστα είναι μεγάλη, θα σας χτυπάμε χωρίς έλεος», «θα ξυπνήσετε με τρίτο μάτι στο κεφάλι») με το δεδομένο ότι έχει προηγηθεί η δολοφονία του αστυνομικού προκαλούν φόβο.

  • Ο συντάκτης
Το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Νεκτάριου Σάββα έριξαν εναντίον του 24 σφαίρες ερμηνεύθηκε ως «διαδικασία εξετάσεων» που έδιναν στον συντονιστή του τρομοκρατικού χτυπήματος για να πείσουν ότι καλώς στρατολογήθηκαν. Αδειάζοντας δύο όπλα σε έναν ακίνητο στόχο επιχείρησαν να αποδείξουν ότι δεν είναι δειλοί.  Όμως, «εξετάσεις» για την επάρκειά του στον ρόλο του ιδεολογικού εκφραστή της τρομοκρατικής οργάνωσης έδωσε και ο συντάκτης της προκήρυξης. Όπως εκτιμάται, είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τους υπολοίπους και οι αναφορές του στις οργανώσεις που έδρασαν εντός και εκτός Ελλάδας κατά το παρελθόν εξυπηρετούν δύο στόχους.  Αφενός να δηλώσει την προέλευσή του (τα μέλη αυτών των οργανώσεων δεν συνελήφθησαν ποτέ) και αφετέρου να δείξει την επάρκεια των γνώσεών του στο ιδεολογικό, θεωρητικό και ιστορικό επίπεδο.
  • Άνοιγμα προς τους αλλοδαπούς

Για την Αντιτρομοκρατική, το άνοιγμα που επιχειρεί η Σέχτα στους αλλοδαπούς είναι ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που αναδεικνύει η προκήρυξη, ωστόσο δεν έχουν σαφή εικόνα ακόμη γιατί το κάνει.

ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

και οι εκτελεστές που «άδειασαν» 24 σφαίρες στον αστυνομικό και ο συντάκτης της σκληρής προκήρυξης

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου, ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s